Børsen logo

Her lever du med dansk kunst og design

Af Christian Bartels, Foto: Ulrik Jantzen
ANNONCØRBETALT INDHOLD AF BANG & OLUFSEN

Topbilled mobil
topbillede

Uffe Buchard og Jens Løkke brugte coronanedlukningen til at realisere en gammel drøm, og har indrettet et design guest house, hvor gæsterne bliver indhyllet i det ypperste af dansk design og kunst. Åbningen har midt i en krisetid budt på en kunstnerisk overraskelse.

Det hele passer sammen. Mættet med design fra alle kroge af dansk designhistorie, står design guest house The Darling så skvulpende rigt indrettet med design, at man næsten ikke har lyst til at kigge ud ad vinduerne. Gør man det alligevel, suppleres de mange designobjekter med udsigt til lindetræer, Strøget og Helligåndskirken.

Lejligheden synes sært bekendt, og alligevel hilser øjet på nye konturer, former og farver. Du har set designklassikerne før. Forskellen er blot, at alle de store designere, arkitekter og kunstværker er samlet ét sted, og at du kan bo og leve med dem. Omgivet af heritage design og progressiv dansk kunst, kan du holde et forretningsmøde, få arrangeret en privat middag eller tage en overnatning i Københavns måske flotteste hjem, The Darling guest house.

Tænkepause

Det lille design guest house er en gammel drøm, der fik næring til at vokse under coronanedlukningen. Stifterne bag, Uffe Buchard og Jens Løkke og deres fælles branding virksomhed Darling Creative Studio, blev ramt af forsamlingsforbuddet, som aflyste eksempelvis events og modeshows.

“Vi havde udsigt til, at en masse store arrangementer, vi havde arbejdet på, blev aflyst på grund af forsamlingsforbud. Det gav luft til at kigge i vores drømmeskuffe, hvor idéen til at lave et design guest house havde ligget i nogle år. Drømmen var et sted, hvor det skulle være muligt at bo og leve sammen med det ypperste inden for design på tværs af alle de danske hæderkronede brands,” siger Jens Løkke.


skrivebord
skrivebord

Overalt i lejligheden finder kunst og indretning sammen i en større sammenhæng. Bang & Olufsens lyd akkompagnerer nænsomt de progressive kunstnere på væggene fra eksempelvis vindueskarme Foto: Ulrik Jantzen

Den 100 kvm store lejlighed på kanten af kirken skulle være et sted, hvor man kunne bo og forelske sig i hele indretningen af design og kunst – og købe det med hjem. Det lyder måske spøjst for danskere, der godt ved, hvor man køber design og kunst, og som har prøvet at sidde i en designklassiker. Men for især internationale gæster er det en anden historie.

Hvor ellers kan man drømme sig hen i Arne Jacobsens Ægget, spise morgenmaden ved Poul Kjærholms PK54 spisebord, under Poul Henningsens Septima pendel, til tonerne fra Bang & Olufsen højttalere i alle rum, med bestik af Georg Jensen i hænderne?

“Hvis du aldrig har været i Danmark og interesserer dig for dansk design, er der en stor chance for, at du kun har oplevet det i magasiner eller i butikker. Selvom man godt kan præsentere det flot, kan du naturligvis ikke opleve godt design lige så godt, som når du lever med det. Det er præcis det, du kan på The Darling. Her er der tid til, at du kan forelske dig i et møbel eller et kunstværk, og så kan du tilmed købe det med hjem,” siger Jens Løkke.

Giganter i små rum

Uffe Buchard beskriver processen med at finde og udvælge design som værende krævende omend på en forkælet måde. “I Danmark er vi enormt dygtige til design, kunst og brugsobjekter, og det er en gave, at der er så meget at vælge imellem. Set med internationale øjne er det et overflødighedshorn af design fra allerøverste hylde. Fordi de danske hæderkronede brands gør det så godt, var det svært at vælge eksempelvis sofa og stole til de blot fire værelser i lejligheden. Når det gælder lyd, var det anderledes let at vælge Bang & Olufsen, som jo er mestre, når det gælder om at formgive lyd,” siger Uffe Buchard.

Målet har været at skabe hygge og intimitet, hvor sanserne kan fokusere på design og kunstværker i ligevægtig ro på de nøje indrettede kvadratmeter. Kriteriet for at få samarbejdspartnerne ombord var, at Uffe Buchard og Jens Løkke havde frie hænder til at kuratere interiøret på tværs af alle danske heritage brands. En ny tanke for nogle.


køkken
køkken
Køkkenet er fra Københavns Møbelsnedkeri med armatur fra Toni Copenhagen, pendlerne er PH 2/1 fra Louis Poulsen. Kunsten er af Bo Rune Madsen og Cathrine Raben Davidsen, dåsen i bronze er af Rose Eken. Den kunstfærdige højttaler ved siden af flaskerne på bordet er Bang & Olufsens Beosound 1. Foto: Ulrik Jantzen

“Det var ikke givet, at Carl Hansen & Søn, Fredericia Furniture, House of Finn Juhl og Fritz Hansen ville ses sammen, for de er alle mastodonter med hver deres designhistorie. Men de kunne lige som os se idéen i den fælles historie. De bidrager således alle til, at vi får lov at fortælle historien om dansk design og katapultere den fortælling op i den bedste iscenesættelse, vi kunne drømme om,” fortæller Uffe Buchard.

Netop Ægget af Arne Jacobsen fra Fritz Hansen viser samarbejdsviljen. Uffe og Jens har fået lov til frit at vælge et tekstil fra Kvadrat, som har et strikket look, og farven er en reference til de oprindelige farvetoner fra SAS Royalhotellet.

“Også Bang & Olufsen var klar på at byde ind med skulpturel lyd, da Uffe og Jens præsenterede idéen,” siger Thomas Jöhncke, Nordic Market Director i Bang & Olufsen:

“Det var en nem beslutning for os at deltage sammen med de andre ikoniske danske brands. Muligheden for at vise vores produkter i et fantastisk miljø, hvor de indgår som en naturlig del af indretningen, giver gæsterne mulighed for at nyde designet, lyden og kvaliteten under afslappede former,” siger han og fortsætter:

Har du også behov for at mærke forelskelsen?

Med kampagnen “100 dage til at blive forelsket” er det muligt at afprøve en Bang & Olufsen højttaler i 100 dage, for at se om forelskelsen indtræffer.

Vil man have en staycation i The Darling design guest house, inklusiv pre-arrival concierge service, kan man få en fredag til søndag for 15.000 kr.

“Her har du folks nærvær til at indtage lyd og design i en suveræn kontekst. De kan opleve lyden, mens de sidder i de bedst tænkelige kvalitetsmøbler, eller den kan følge dem rundt i lejligheden. Det er et idéelt lyttemiljø, hvis du går op i lyd og design, og det giver netop en mulighed for, at folk kan forelske sig i et af vores produkter,” siger Thomas Jöhncke.

I lejligheden kommer lyden derfor fra klassikere som eksempelvis den ikoniske Beosound 1 højttaler i aluminium, og den legesyge designperle Beosound Edge fra designeren Michael Anastassiades. Alle højttalerne er forbundet, så de spiller i alle rum og kan styres fra en smartphone eller en tablet.

Forelskelse i design og kunst

Med så mange designikoner i samme lejlighed, var der også en risiko for, at det hele blev lidt for sikkert og en anelse støvet. Derfor skulle det balanceres med nutidig dansk kunst, der i tæt mosaik kigger ned fra samtlige vægge i lejligheden. Syv gallerister og syv uafhængige kunstnere leverer kunsten, og hver måned udskiftes et større antal værker. Modsat gallerier, skal design og kunst tale sammen på The Darling, så ophængning kan tage en hel dag, hvor værker skiftes ud, sammensættes og kombineres, indtil en ny helhed er på plads.


soveværelse
soveværelse
Sengetøj, sengetæppe og puder er af Aiayu, rullegardinet i bambus fra &Drape, August Sandgren læderæske, tapetet er designet af Helene Blance for The Darling. Kunsten til venstre er af Anders SCRMN Meisner og de to værker over sengen er af henholdsvis Carsten Beck og Sophie Klerk. I vinduet Beosound 2. Foto: Ulrik Jantzen

Overraskende nok er salget af kunst gået over al forventning. Om man overnatter eller ej, har alle mulighed for at købe kunsten på The Darling gennem hjemmesiden. Alle overnattende gæster har indtil videre uden undtagelse købt kunst med hjem. Måske fordi der i lejligheden er tid og plads til at få en følelse af, hvordan både design og kunst tager sig ud, når det indgår i et hjemligt miljø.

Internationale medier har taget imod konceptet med kyshånd, og var det ikke for rejserestriktioner, var der formentligt allerede booket op med internationale gæster. Jens Løkke og Uffe Buchard er imidlertid optimistiske for fremtiden og har allerede planer om flere lejligheder i The Darling design guest house. For der er mere dansk design, lyd og kunst, der venter på at komme i spil. Indtil de internationale gæster kommer, har vi danskere dog forelskelsen for os selv.

Se højtalerne, som spiller sammen med designikonerne

Annoncen er produceret den 22.04.2021 af Børsen Creative i samarbejde med Bang & Olufsen